Fakta om elevator støj

En elevator støjer mindre end mennesker der går på en trappe. Så får du elevator i stedet for en bagtrappe, vil den støj du oplever i dag fra trappen, blive reduceret med elevatoren.

Støjsvage elevatorer

Moderne elevatorer er meget støjsvage og drives af en gearløs el-motor, der sidder helt i toppen af elevatorskakten. At den er gearløs betyder at der ikke er nogle kliklyde ved gearskift. Faktisk er det en svag summen der kommer fra motoren.

Under 30dB i lejligheden

Med en moderne kvalitetselevator vil du ikke opleve støj på over 30dB i din lejlighed. Her for du gennemgang af støjforhold ved de tre typiske placeringer af elevatorer:

Støj fra elevatorer i bagtrappen?

I elevatorer opsat i bagtrappeskakten vil det oftest være lejlighedens køkken der støder op til. Du er måske vant til støj fra bagtrappen gennem din gamle køkkentrappedør. Men du får isat en spritny sikkerhedsdør der, udover at være brandsikret, indbrudssikret og klimasikret, også er lydisoleret helt op til 42dB. Da en elevator støjer mindre end mennesker der går på en trappe, vil du derfor opleve en markant støjreduktion.

Lydisolerede døre

Larm fra opgangen eller omgivelserne minimeres betydeligt med en af vores sikkerhedsdøre. Sikkerhedsdøren er lydisoleret med 42 dB, hvilket er meget højt i forhold til nymoderne døre, som normalt kun lydisolerer 30-35 dB.

Info om KONE elevatorer

Elevatorer fra KONE har en natfunktion hvor hastigheden reduceres i et ønske tidsrum, fx fra 10-06. Ved lavere hastighed vil der være mindre støj fra elevatore.

Info om Schindler elevatorer

Schindler 3300 er deres bedst sælgende elevator siden 2006. Systemet er konstrueret med komponenter der er bygget til at passe sammen. Resultatet: en glidende og lydløs tur for passagererne i boligbyggerier.

Info om Thyssenkrupp elevatorer

Thyssenkrupps elevatorer er designet med lav vibration for ekstra stille kørsler. Synergy 100 har bedste performance i kategorien.

Har du spørgsmål eller søger du rådgivning?

Vores eksperter sidder klar til at vejlede dig til den bedste elevatorløsning. Ring i dag eller udfyld vores kontaktformular og bliv ringet op.

Boligforeningen Sorøgade på Østerbro har valgt at skifte deres tre køkkentrapper ud med elevatorer. Boligforeningen bygger fire nye taglejligheder og får samtidigt udskiftet deres køkkentrapper med tre elevatorer fra KONE.

Der bliver plads til klapvogne, kørestole, rollatorer og op til 5 personer i de store og rummelige kabiner på hele 1100 x 900mm. 

Med elevatorerne fra KONE har foreningen fået de mest lydløse elevatorer på markedet. Og som en ekstra sikring, installeres natprogrammet ”Silent nights”, der nedsætter hastigheden og lydniveauet for elevatorerne mellem kl. 22.00 – 6.00.

Boligforeningen var ikke i tvivl om valget af MinElevator som totalentreprenør på elevatorprojektet. De ville have en totalentreprise med højeste ekspertise, økonomisk sikkerhed og bedste kvalitet. Det kunne MinElevator med elevatorer fra KONE levere. MinElevator står for alt, herunder teknisk rådgivning, byggearbejder, byggeledelse og kvalitetssikring.

elevator-køkkentrappe

Levering og montering af højkvalitetselevatorer står det velkendte elevatorfirma KONE for. Der bliver installeret 3 stk. KONE Monospace maskinrumløse elevatorer. De kører med en hastighed på 1 m/s så det kun tager 15 sek. at komme fra gården til 5.sal. 

Ejendommen får, samtidig med installation af elevatorer, udskiftet alle døre i hovedtrappen og køkkentrappen til spritnye sikkerhedsdøre. Dørene er brand- og indbrudssikret, samt energibesparende og støjreducerende.

Hvis du også kunne tænke dig at få elevatorer i stedet for køkkentrapper i jeres ejendom, så kontrakt MinElevator på mobil 40950305.

Spørg Jan til råds

Vi sidder klar til at vejlede dig om den bedste platformløsning til dit byggeprojekt.